De Geheime TuinWintereditie 2018

Na meerdere succesvolle edities komt De Geheime Tuin in februari terug met een wintereditie. Op een nog geheime indoor locatie in Rotterdam wordt een tropische tuin gecreëerd. Drie achtereenvolgende weken kan men van donderdag tot en met zondag genieten van muziek, theater, kunst, performance, cinema, workshops en horeca in tropisch decor.

De Geheime Tuin is een initiatief van Kelly Vincent (27) en Kim Pieters (26) van Club K en Stichting De Geheime Tuin. In de zomer van 2015 zijn zij begonnen met het organiseren van culturele evenementen in verborgen tuinen. Inmiddels zijn de evenementen uitgegroeid tot unieke festivals die op verschillende locaties in Rotterdam worden opgezet. Voor aankomende wintereditie van De Geheime Tuin hebben Kim & Kelly een bijzondere locatie weten te vinden aan de rand van het centrum. De exacte locatie wordt op 7 februari om 23:59 bekend gemaakt op de website en social media kanalen. De culturele programmering wordt gecureerd door drie creatieve Rotterdammers. Daarnaast fungeert De Geheime Tuin, door middel van verrassende randprogrammering en horeca, als een ontmoetingsplek waar op elk moment van de dag avonturen beleefd kunnen worden. Zowel binnen als buiten wordt een tropisch winterparadijs gecreëerd waar men kan ontsnappen aan de drukte van de stad.

Cultureel programma

Voor het eerst zijn drie Rotterdamse creatieven uitgenodigd om een programmaonderdeel samen te stellen. Guido van Dieren, programmeur bij BIRD en Motel Mozaique, zal een divers muzikaal programma verzorgen. Florine van Rees, fotograaf, modevormgever en creative director van SLASH-zine, neemt de vormgeving en de decoratieve invulling op zich. Davy Pieters, theaterregisseur en werkzaam bij Theater Rotterdam, is verantwoordelijk voor theater en performances. Enkele highlights van het programma zijn operazangeres Lotte Bovi, trommel- en blaasensemble Convoi Exceptional, filmvertoningen door IFFR Young Selectors, DJ-duo Animistic Beliefs, theatercollectief Firma Draak en poëzie van Poetry International. Een speciaal podium zal in de loop van het festival door verschillende kunstenaars vormgegeven worden onder de naam Garden Residents. Daarnaast zullen organisatoren van clubavonden Loka en Dansvoer avonden hosten.

Randprogrammering, Food & Drinks

Naast het culturele programma maken doorlopende activiteiten en smakelijke food line-up
de Geheime Tuin elk moment van de dag het bezoeken waard. Zo host Sprinklr een pop-
up plantenshop en verzorgt in het eerste weekend workshops en spreekuren. Buiten kan men zich opwarmen in de hottub of met een glaasje glühwein. Amaro verzorgt dagelijks lunch en diner, met zondag een speciaal aanschuifdiner. Amehoela zal een geheime cocktailbar verzorgen met speciale cocktails. Stichting Romeo zorgt in het weekend voor vervoer van Rotterdam Centraal naar de geheime locatie met oude trams.

Geheime aanbidder bandjes

De toegang van De Geheime Tuin bedraagt €2,-, een laagdrempelig en symbolisch bedrag dat het festival erg toegankelijk maakt. Toegewijde bezoekers en mensen die De
Geheime Tuin een warm hart toedragen kunnen een Geheime Aanbidder bandje aanschaffen. Voor een minimumbedrag van €15,- kan men de Geheime Tuin steunen waardoor zij een entreebandje krijgen. Met dit bandje kunnen zij de gehele festivalperiode gratis naar binnen en hoeven zij niet in de rij te staan. Zo kunnen mensen laten zien dat ze de Geheime tuin aanbidden en kunnen wij in de toekomst onvergetelijke en unieke blijven organiseren. De bandjes zijn te koop via onze website en in Rotterdam City Shop en Swan Market Concept Store.

Opening & uitnodiging

Op donderdag 8 februari wordt op feestelijke wijze De Geheime Tuin • Wintereditie 2018 geopend. Cultureel platform LOKA zorgt voor muzikale inwijding met hun populaire feest L’Afrique Discotheque. Verwacht een ontdekkingsreis door afrikaanse funk, disco, afrobeat en house, persoonlijk geselecteerd door de LOKA-residents. Om 20.00 vindt er een spectaculaire openingsact plaats door operazangers Lotte Bovi en visual artist Oscar Steginga. Een verrassende combinatie van opera en videomapping zal het publiek het hoogtepunt van de avond bezorgen.

Bookmark and Share