Recordaantal bezoekers voor EXIT Festival 2017

Afgelopen week vestigde EXIT Festival een nieuw bezoekersrecord; meer dan 215.000 mensen afkomstig uit ruim 60 verschillende landen trotseerden tussen 5-9 juli de festivalpoorten van het Petrovaradin fort. Niet alleen daarom gaat de 17e editie van het award winnende Servische festival de boeken in als memorabel. EXIT 2017 kende nog vele andere mijlpalen!

Het festival ging van start met een exclusief optreden van The Killers op een nieuw geïntroduceerde ‘Dag 0′, gevolgd door een ‘No Sleep’-programma tot diep in de nacht met onder andere Jeff Mills. De iconische Dance Arena was gerestyled en zag er spectaculairder uit dan ooit. De openingsceremonie op Dag 1 werd ook een hoogtepunt dankzij een inspirerende speech van de beroemde spreker Nick Vujicic die terugblikte op de Summer of Love in 1967 en het begin van EXIT Festival in 2001 als studentenprotest tegen het strenge Milosevic regime. Ter ere van het 50-jarig jubileum van de Summer of Love, die de (festival)wereld voorgoed veranderde, werd de ceremonie afgesloten met een extra lange vuurwerkshow en een act uit de bekende hippiemusical ‘Hair’.

Bekijk de openingsceremonie hieronder:

Zoals altijd bood de diverse line-up van EXIT 2017 voor ieder wat wils op de 20 podia en nog eens 23 zones. Naast The Killers en Jeff Mills waren onder meer Liam Gallagher, Róisín Murphy, Years & Years, Jason Derulo, Rag’n'Bone Man, Hardwell, Lost Frequencies, Jesus and the Mary Chain, Jake Bugg, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Duke Dumont, Solomun & Dixon, Alan Walker, Jamie Jones, Ellen Allien, The Damned, Princess Nokia, Noisia en Foreign Beggars te zien in het kolossale Petrovaradin fort.

EXIT Summer of Love
Het EXIT team organiseerde dit jaar maar liefst vier festivals in de regio onder de noemer EXIT Summer of Love: Sea Star Festival in Kroatië, Revolution Festival in Roemenië, EXIT Festival in Servië en Sea Dance Festival in Montenegro. Laatstgenoemde vindt plaats van 13-15 juli aan Jaz Beach nabij de kustplaats Budva. Met artiesten als Sean Paul, John Newman, Fatboy Slim, Space Ibiza pres. Mind Against, Amelie Lens, Space Dimension Controller, Kobosil en Etapp Kyle sluit Sea Dance de festivalzomer in stijl af.

Bookmark and Share