Viering van het ondervertegenwoordigde op Le Guess Who? Festival

Er werd een grote diversiteit aan muziek gepresenteerd, afkomstig uit 34 landen, wat zorgde voor een zeer succesvolle editie en een verbroederende sfeer onder publiek. Het was symbolisch voor festival: meer dan de helft van de vierdaagse bezoekers kwam uit het buitenland.

Bijzondere optredens waren er van 77-jarige jazzlegende Pharoah Sanders, elektronicapionier James Holden en een unieke uitvoering van Lili Boulanger’s Du fond de l’abîme door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Nederlandse drummer Han Bennink trad maar liefst acht keer op, in verschillende bezettingen. Op uitnodiging van de Irakese Farida Mohammed Ali, meester in het maqam-discipline, waren o.a. de ambassadeurs van Irak, Saudi-Arabië en Jemen aanwezig bij haar optreden in de Jacobikerk. Het Bulgaars vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares opende het festival in de Domkerk.

Gedurende het weekend organiseerde Le Guess Who? ook gratis toegankelijke evenementen zoals zusterfestival Le Mini Who?, designermarkt Le Bazarre en Le Feast; gezamenlijk eten bij de Utrechter thuis. Voor het eerst werd Lombok Festival georganiseerd, opgezet in samenwerking met verschillende locaties, muzikanten, sleutelfiguren en bewoners in deze multiculturele Utrechtse wijk.

Bookmark and Share